Anik Advocaten heeft een moderne kijk op de advocatuur

“We zijn een betrokken sparringpartner voor de klant”

Hoogwaardige juridische dienstverlening onbereikbaar voor het mkb en particulieren? Niet bij Anik Advocaten. Bij juridische vragen rond familierechtzaken, zoals echtscheiding, alimentatie en jeugdrecht, maar ook bij kwesties over het ondernemings- en civielrecht, levert het Arnhemse kantoor maatwerk. De advocaten hebben een scherp oog voor de cliënt en een verfrissende kijk op de advocatuur.

Het imago heerst dat advocaten afstandelijk en moeilijk bereikbaar zijn. Dat gaat niet op voor Anik Advocaten. Geen hoge drempels, maar een betrokken en informele sfeer. Dat tref je aan in het contact met de medewerkers en advocaten. Het kantoor richt zich op ondernemers en particulieren en focust op verschillende rechtsgebieden zoals het ondernemingsrecht, met als specialisatie het verbintenissenrecht, personen- en familierecht en jeugd- en strafrecht. “Iedere ondernemer komt met het verbintenissenrecht in aanmerking”, vertelt eigenaar en advocaat Birsen Anik. “Het komt helaas voor dat overeenkomsten niet rechtsgeldig of onduidelijk zijn. Anik Advocaten kan hierin adviseren of de overeenkomsten opstellen zodat er geen problemen achteraf ontstaan. Dat geldt ook voor het personen- en familierecht bij vermogensrechtelijke zaken. Denk hierbij aan de verdeling en afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, alimentatie of aandelenwaardering binnen een onderneming bij echtscheiding.”

Klankbord

Na een aantal jaren gewerkt te hebben als procesvertegenwoordiger van het Ministerie van Justitie en als advocaat in dienstbetrekking, startte Birsen in 2011 een onafhankelijk en zelfstandig advocatenkantoor. Het ontbreekt het kantoor niet aan klandizie. De liefde voor het vak zit bij alle medewerkers diep in de genen en als ondernemer begrijpt Birsen waar de belangen van klanten liggen. “Om naar een gerichte oplossing te zoeken voor een klant verdiep ik me in het bedrijf en raak ik betrokken bij de persoon. Als advocaat moet je gericht werken, problemen oplossen en snel en besluitvaardig optreden. Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel en wil maximaal presteren en alles eruit halen. Het gaat niet alleen om het dossier, maar ik moet geloven in de persoon en de zaak. Maar bovenal vind ik het belangrijk om met cliënten een band op te bouwen. Als zij met een vraag of probleem zitten, kunnen ze altijd contact opnemen. Wij zijn graag een klankbord om de ondernemer verder te helpen. Door ondernemers structureel te adviseren, kun je voorkomen dat een geschil escaleert.”

Kwaliteit en zichtbaarheid

Het team van Anik Advocaten bestaat naast Birsen uit een collega-advocaat, een juridisch secretaresse, een administratief medewerkster en een juridisch stagiaire. Zij leveren toegevoegde waarde en transparantie in prijsvorming en dienstverlening. Daarmee willen de medewerkers binnen de regio Achterhoek, Liemers en Arnhem een hele bekende naam worden. De website en de sociale media spelen een belangrijke rol om laagdrempelig te zijn en een groot publiek te bereiken. Het kantoor zet daar dan ook fors op in. “We delen veel kennis via Facebook”, vertelt Birsen, die in de Achterhoek woont. “Die kennis houden we op peil door het volgen van opleidingen en webinars, het lezen van literatuur, ons te focussen op bepaalde rechtsgebieden en te sparren met elkaar. Zo bieden we uitstekende kwaliteit, die tevens wordt bewaakt door het Omnius-keurmerk. Omnius is een landelijk netwerk van advocaten, dat ons naast kennisdeling de mogelijkheid biedt om via internet eenvoudiger met klanten in contact te komen. Ons kantoor kent een goede telefoonservice en bereikbaarheid. Ik kan wel zeggen dat we echt klantgericht en klantvriendelijk zijn. En als het nodig is, is een afspraak ’s avonds ook mogelijk.”

Prijsafspraken

Er zijn nog steeds mensen die denken dat er hoge kosten aan advocaten zijn verbonden. Anik Advocaten streeft naar binding met de klant door transparant te zijn en vooraf heldere afspraken te maken. “Door onze bescheiden omvang zijn we in staat de overhead laag te houden. We maken voor elke klant een maatwerk prijsafspraak. Een vaste prijs is ook vaak mogelijk zodat de klant weet waar hij aan toe is. Voor iedere situatie is een oplossing. We leveren ook gefinancierde rechtshulp voor mensen die vallen onder een bepaald inkomen. Maar ook voor cliënten die daar net buiten vallen, willen we geen drempel vormen. We kijken altijd naar de situatie.”

Neem contact op