Echtscheidingsadvocaat Arnhem

Ben je op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Arnhem? Een scheiding is niet makkelijk, en er moet veel geregeld worden. Om de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen heb je deskundig juridisch advies nodig. Bij Anik Advocaten hebben we advocaten gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Wij ontzorgen je van een hoop stress door je te voorzien van advies en je te begeleiden door het gehele proces.

Echtscheidingsadvocaat in Arnhem met 10+ jaar ervaring

Als ervaren echtscheidingsadvocaat in Arnhem helpen wij je om het scheidingsproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je hebt vast veel vragen over geldzaken, de gerechtelijke procedure en het vervolg na de scheiding. Wij hebben jarenlange ervaring in het behandelen van echtscheidingen en helpen je op een toegankelijke manier met al jouw vragen.

Scheiden is ingewikkeld, en het is een emotioneel zware periode. Dat begrijpen wij, en daarom proberen wij te helpen alle praktische zaken zoveel mogelijk te versimpelen en je hierin te begeleiden. In ons advocatenkantoor geloven wij sterk in een menselijke aanpak en het bieden van rechtshulp op een laagdrempelige manier.

In bepaalde gevallen is het ook mogelijk om gebruik te maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. Indien je hier vragen over hebt, adviseren wij om contact met ons op te nemen.

Onze werkwijze

We beginnen altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek heb je de mogelijkheid om ons de situatie uit te leggen en zullen wij vragen stellen om jouw wensen en behoeften zo goed mogelijk in kaart te brengen. Na het intakegesprek zullen wij jouw zaak voorbereiden en een afspraak maken bij de rechtbank, waar de scheiding behandeld zal worden.

Heb je dringend juridisch advies nodig of heb je vragen voordat we in gesprek gaan? Je kunt ons altijd bereiken door te bellen naar 026 3030 040 of te mailen naar info@anikadvocaten.nl. Ook kun je het contactformulier onderin invullen waarna wij contact met jou opnemen voor een afspraak.

Veelgestelde vragen

Wil je kort en krachtig antwoord hebben op een vraag? Hieronder beantwoorden we veelvoorkomende vragen om je op weg te helpen.

Waar moet ik beginnen als ik wil scheiden?

Wanneer je besluit om te scheiden is het belangrijk om eerst afspraken te maken met jouw partner. Deze afspraken betreffen bijvoorbeeld hoe goederen zullen worden verdeeld, hoe geldzaken worden geregeld en eventueel wat er met de kinderen gebeurt. Je kunt eventueel een mediator inschakelen indien het niet lukt om deze afspraken te maken.

Een scheiding wordt aangevraagd bij de rechtbank. Het inschakelen van een echtscheidingsadvocaat is hiervoor verplicht. Daarom is het belangrijk om vroeg contact op te nemen met een advocaat om eerst advies te verkrijgen, om je hier goed op voor te bereiden.

Wat kost een echtscheidingsadvocaat?

Een echtscheidingsadvocaat rekent een vast uurtarief, maar de totale kosten hangen af van de complexiteit van de zaak. Indien je een schatting wil krijgen van hoeveel tijd de zaak zal innemen, is het verstandig om contact met ons op te nemen. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om gesubsidieerde rechtsbijstand te krijgen.

Wie betaalt de advocaat bij een scheiding?

Onder de kosten van de scheiding vallen bijvoorbeeld de advocaatkosten en de griffierechten bij de rechtbank. Je kunt zelf met je partner afspraken maken over hoe deze kosten verdeeld zullen worden.

Kan je als stel scheiden met dezelfde advocaat?

Het is mogelijk om dezelfde advocaat te gebruiken als jouw partner. Dit komt over het algemeen een stuk voordeliger uit, omdat één advocaat dezelfde zaak behandelt.

Kun je ook scheiden zonder advocaat?

Om een scheiding aan te vragen bij de rechtbank is een advocaat verplicht. Wel kun je voordat je een advocaat inschakelt al het een en ander afspreken met jouw partner en eventueel een mediator inschakelen.

Vraag nu een kosteloos intakegesprek aan

Maak meteen een afspraak door het formulier hieronder in te vullen. We nemen vervolgens contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

    Neem contact op