Advocaat erfrecht Arnhem

Ben je op zoek naar een advocaat erfrecht in Arnhem? Het regelen van een erfenis kan erg complex zijn. Het is belangrijk om het een en ander op tijd te regelen om problemen te voorkomen. Ook bij de verdeling van een erfenis kunnen er veel vragen opspelen en soms ook onenigheid zijn. Anik Advocaten helpt je met al deze juridische vragen en vertegenwoordigt je zonodig in een gerechtelijke procedure.

Advocaat erfrecht in Arnhem met 10+ jaar ervaring

Onze ervaren advocaten en juristen kunnen je juridisch bijstaan met verschillende kwesties in het erfrecht. Na het overlijden van een familielid spelen er veel emoties, maar moet er ook het een en ander geregeld worden. Indien je hierbij tegen juridische problemen aanloopt of er onenigheid is tussen de erfgenamen, is het verstandig om hierover deskundig advies in te winnen.

Indien je een ervaren advocaat erfrecht in Arnhem nodig hebt, kun je Anik Advocaten inschakelen voor diverse kwesties, waaronder:

  • Uitleg van een testament
  • Advies over aanvaarden of verwerpen van een erfenis
  • Verdeling van een erfenis
  • Niet-meewerkende erfgenamen
  • Gerechtelijke procedures

Onze werkwijze

We beginnen altijd met een intakegesprek, waarin je de mogelijkheid hebt om ons jouw situatie uit te leggen. Wij zullen vragen stellen om jouw wensen en behoeften zo goed mogelijk in kaart te brengen. Na het intakegesprek zullen wij jouw dossier opstellen en alle nodige voorbereidingen treffen.

Heb je dringend juridisch advies nodig of heb je vragen voordat we in gesprek gaan? Je kunt ons altijd bereiken door te bellen naar 026 3030 040 of te mailen naar info@anikadvocaten.nl. Ook kun je het contactformulier onderin invullen waarna wij contact met jou opnemen voor een afspraak.

Veelgestelde vragen

Wil je kort en krachtig antwoord hebben op een vraag? Hieronder beantwoorden we veelvoorkomende vragen om je op weg te helpen.

Wat kost een advocaat erfrecht?

De kosten van een advocaat erfrecht zijn lastig om vooraf in te schatten. De totale kosten hangen af van de complexiteit van de zaak. We hebben eerst meer inzicht nodig in jouw rechtsvraag. Tijdens een kosteloos intakegesprek kun je ons uitleggen wat je zou willen bereiken. Hierna kunnen we je een gerichtere inschatting geven van de kosten.

Ook is het in bepaalde gevallen mogelijk om rechtshulp te krijgen op toevoegingsbasis. Dit wordt ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd.

Is een notaris nodig bij een erfenis?

Een notaris is in bepaalde fasen nodig bij het regelen van een erfenis. Zo heb je bijvoorbeeld een notaris nodig bij het opstellen van een testament. Wel zijn er bepaalde zaken die je kunt regelen zonder er een notaris bij te betrekken, zoals de verdeling van de erfenis.

Hoe snel moet een erfenis afgehandeld worden?

Bij erfenissen gelden verschillende wettelijke termijnen voor de afhandeling. Zo heb je bijvoorbeeld het recht van beraad, waardoor schuldeisers de eerste 3 maanden na het overlijden van de schuldenaar hun schulden niet kunnen opeisen. Dit is zodat de erfgenamen tijd hebben om te beslissen wat ze willen doen met de erfenis. Indien je erfgenaam bent is het dus verstandig om zo snel mogelijk juridisch advies in te winnen.

Wat als een erfgenaam niet meewerkt?

Het kan natuurlijk voorkomen dat er enige onenigheid is over de verdeling van een erfenis. Indien het niet meer mogelijk is om hier met onderling overleg uit te komen, zijn er verschillende juridische mogelijkheden. Een advocaat erfrecht kan jou hierin bijstaan en de nodige acties ondernemen om ervoor te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Kan een kind afstand doen van erfenis?

Erfgenamen onder de 18 jaar worden door de wet beschermd tegen het erven van schulden. Daarom hebben ze de mogelijkheid om een erfenis te verwerpen. Maar ook kunnen jongeren een erfenis beneficiair aanvaarden. Dit houdt in dat ze alleen de voordelen ontvangen uit de erfenis en niet de schulden.

Vraag nu een kosteloos intakegesprek aan

Maak meteen een afspraak door het formulier hieronder in te vullen. We nemen vervolgens contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

    Neem contact op